elDirectori.net

Aquest lloc web fa servir cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència de navegació, i oferir continguts i serveis d’interès. En continuar la navegació entenem que s’accepta la nostra política de galetes.

Encara no coneixes l’Economia del Bé Comú?

En l'actual context econòmic de pseudo-crisi global (cada vegada augmenta més el rèdit de les grans fortunes) és imprescindible replantejar algunes coses.

Les regles del joc no agraden a la majoria de la població que veu com els mal anomenats mercats financers s'empassen més i més recursos amb una voracitat monstruosa.

El gran muntatge del casino financer mundial controlat per un 1% que dicta normes als governs a través del FMI i el BCE ja fa temps que ens toca el voraviu als ciutadans de tot el mon. Quan el capitalisme s'ha deixat seduir per l’aixopluc dels estats ha esdevingut una feroç arma de desigualtat massiva, de creació d'injustícia i patiment per a milions i milions de famílies. Moltes són les veus que s'aixequen per denunciar el pèrfid matrimoni banca-estat i potser a molta gent no se li acut quina és l'alternativa, però la majoria coincidim en que això no pot continuar així.

Article de Xavi Chamorro.

Christian Felber va néixer el 1972 a Salzburg. És professor universitari d’economia, periodista independent i escriptor. Divulgador de temes relacionats amb l’economia i la sociologia. Especialista en economia sostenible i en proposar alternatives als mercats financers. És fundador del moviment attac Àustria i actual portaveu de l’EBC, iniciador del projecte “Banc democràtic” i dissenyador de l’Economia del Bé Comú.

Christian Felber.

Una de les veus que ja fa uns anys s'erigeix enmig d'aquesta necessita de canvi és l'Economia del Be Comú (ECB) de Christian Felber. L'any 2008 ja havia desenvolupat una alternativa als sistemes econòmics predominants en el seu llibre «Nous valors per a l'economia». Aquesta va ser la llavor que amb l'aportació d'un cercle d'empresaris cada dia més gran va donar cos l'any 2010 a l'EBC. Bàsicament es proposa un nou sistema de mercat en el que les actuals aspiracions empresarials d'afany de lucre i concurrència siguin canviades per contribució al Be Comú i cooperació.

Les investigacions més modernes asseguren que aquestes alternatives són ben compatibles amb la naturalesa de l'ésser humà, al contrari dels perjudicis tan ben assentats i favorables al consumisme que ens volen fer creure que som egoistes de naixement. Encara més, l'economia del be comú es construeix en base a valors que fan reforçar les nostres relacions: confiança, responsabilitat, estima, democràcia, solidaritat i cooperació.

El Balanç del Be Comú.

El Balanç del Bé Comú farà que les empreses no cerquin com a fi últim els diners sinó els valors establerts en l'esmentat balanç, com ara la dignitat humana, solidaritat, sostenibilitat ecològica, justícia social, transparència i participació democràtica.

En el següent video Christian Felber presenta en espanyol en el video del canal de Vimeo de ATTAC.TV el concepte de l'Economía del Bé Comú

Més informació a la web de l'Economia del Bé Comú

#iTGN

  • 1
  • 2

elSuplement.com

image
Ingmar Kroonenberg

El neerlandès que canta en català

llegeix!
image
Bård i Vegard Ylvisåker

Ylvis, els dos germans noruegs

llegeix!
image
Beth Rodergas

"Família", darrer disc de la surienca

llegeix!
image
Filippo Neviani, Nek

Nou videoclip del tema "La metà di niente"

llegeix!